Uppsala Reggaefestival

Uppsala Reggae Festival är Skandinaviens första och största renodlade reggaefestival. Festivalen lockar inbitna reggaefans från hela norden, men även gäster med ett allmänt musikintresse.

Efter några års uppehåll återuppstod en av Sveriges populäraste festivaler och nordens största reggaefestival tillbaka 2017.
Festivalen, som lockar besökare från så väl Sverige som delar av Europa, går tillbaka till rötterna. Nämligen där allt en gång började, nordens “Reggae Mecka” Uppsala.

Uppsala Reggae Festival är en festival med öppen och vänlig stämning. Med en blandning av människor även när det gäller åldrar. I samband med den första Uppsala Reggae Festival 2001 fick festivalen av SVT ABC benämningen ”Skandinaviens Reggaemecka”. Festivalen var då den enda reggaefestivalen i hela Skandinavien, och blev en av dem kvalitativt bästa reggaefestivaler i Europa. Den tredje upplagan av Uppsala Reggae Festival, tilldelades Sveriges Radios P4 kulturpris. Den fjärde festivalen kunde stolt presentera den största reggae-lineup som någonsin spelat i Skandinavien.
Reggae har utvecklats hela tiden med nya influenser och genrer, och festivalen satsar alltid på att ha bredd, fast med tyngdpunkt på roots reggaen. Den största tillgången i arbetet med Uppsala Reggae Festival är och förblir, en fantastisk publik som stöttat oss i alla år och vi tackar ödmjukast för de år som varit, och hoppas att vi alla ses på årets festival.

Läs mer om vår värdegrund: URF Värdegrund 2017